Restitución formal y funcional de un horno romano de la alfarería de Quinta do Rouxinol (Seixal, Portugal): arqueología experimental, control de condiciones de cocción y análisis del material cerámico - Raposo, Jorge (2013)
La terrisseria romana de Quinta do Rouxinol (Seixal, Portugal) produïa àmfores i ceràmica comuna entre els segles III i V. Una exposició dedicada al jaciment va incloure un model d’un dels forns terrissaires. La seva construcció es va basar en la recerca arqueològica i etnogràfica així com també en la digitalització 3D amb tecnologia làser i fotogrametria de l’estructura original. Un forn similar ha permès testar i avaluar les presumptes solucions productives en un workshop d’arqueologia experimental. El forn es va emplenar de rèpliques d’àmfores i altres ceràmiques. Les condicions de cocció han estat monitoritzades i les pastes ceràmiques analitzades per DRX i FRX.