Desenvolvimento de um curso livre de Língua Vêneta para capacitação profissional do setor de turismo e cultura de Bento Gonçalves - Menegatti, Fernando (2023)
'Sta reserca ła se recuara nte ła łìnea de Inovasion par ła Educasion Profesional e Tecnołòzega de'l Corso de Łàurea Mazistral in Formasion Profesional e Tecnołòzega, che'l ga łaorà par tirarghe sù ordenji par el insenjamento de ła Łengua Veneta, na łengua che ła ze stà ojeto de discusion par na mucia de ani da i desendenti tałiani darento de'l Rio Grande do Sul. Nte 'sto muò, ła prezente reserca ła vardéa de tirarse sù un Corso a Manca de Łengua Veneta par alturiar ła cuałifegasion de profesionisti nte'l setor turìstego e cultural de Bento Gonçalves, a'l fin de alturiar el racùparo de ła identità veneta de l'atrasion cultural nte ła sità. Cofà ànema zenaral, 'sto łaor, pojà da ła metodołozìa Design Based Research, ła se ga vardà de tirarse sù un Corso a Manca de Łengua Veneta, a'l fin de dar priorità a'l zmartimento de ła łengua da banda de i profesionisti de'l turizmo e de ła cultura a Bento Gonçalves. El fòntego de ła rancura de i dadi el ze stà el diaro de bordo de'l resercador, cusì come łe łesion e łe atività de Łengua Veneta insenjàe a distansa e in prezensa. El studio el ga na funsion cuałitativa e cuantitativa e ła prima ‘olta itarativa ła ze stà aplegada te'l parìodo de setenbre e otovre 2021, el segondo nte'l parìodo de marso e avril 2022 e, sora ła baze de 'sti dadi, l'è stà efetuada na vałutasion par promóar mejoramento nte na òtega de redezenjo.